Crama Balla Geza

Vinul de Miniș… aprinde scânteia dragostei, dă aripi gândurilor și emană focul prieteniei“. (Dr. Csávossy György)

Miniș – O podgorie viticolă renumită din regiunea Aradului, uitată în negura vremii datorită promovării cantității în detrimentul calității vinurilor.

Societatea noastră viti-vinicolă SC WINE PRINCESS SRL, se străduiește din 1999 ca această podgorie istorică să-și recâștige renumele pierdut.

Podgoria Aradului pe vremuri, actualmente Podgoria Miniș-Măderat, se află la 26 km distanță de orașul Arad, la poalele Munților Zărandului, în imediata apropiere a râului Mureș. Se întinde pe o lungime de 40 km între localitățile Barațca – Șiria -Mocrea – Șilindia, într-un microclimat oferit pe o parte de râul Mureș și zona muntoasă, pe cealaltă parte.

Producem struguri pentru vin pe o suprafață de 120 hectare, pe patru plaiuri din zonă: Păuliș, Covăsânț, Ghioroc și Cuvin, soiurile roșii ocupând 80% din suprafețe. Vinurile noastre au o personalitate specifică, cele roșii sunt intens colorate, plăcut catifelate, fine și fructuoase, pe care își pune amprenta terroirul Minișului. Soiurile autohtone Feteasca Neagră şi Cadarca respectiv cele internaționale Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc le producem prin tehnologii clasice de vinificare urmând conceptul de minimă intervenție, fără drojdii selecționate, la temperatură controlată, urmate de o perioadă de maturare în butoaie mari și o parte în butoaie mici, majoritatea la a doua sau a treia utilizare.

Afișez toate cele 6 rezultate