Pivnița

Chilerul este copia fidelă a magaziilor turceşti pentru cereale. Aici, ţăranul mai sărac ţinea cerealele, vinul făcut din propria vie, murăturile şi uneltele casnice. Ţăranul care era înstărit avea pivniţă şi hambar.

Pivniţa (hruba) reprezintă localul care trebuie să asigure condiţii optime pentru maturarea şi învechirea vinului.

Spre deosebire de cramă, pivniţa se amplasează îngropată în pământ, la adâncime de 4 până la 10 m, sub cramă sau în continuarea acesteia, atunci când se sapă în amonte. Pivniţa poate fi amplasată şi sub locuinţă.

Trebuie să fim atenți ce mâncăm, dar și ce bem, pentru a fi sănătoși. În băcănia noastră găsiți vinuri locale, provenite de la crame recunoscute din regiunile viticole românești, la cele mai atrăgătoare prețuri.

Afișez 1–9 din 14 rezultate