Distilăria

Oamenii au învățat cum să facă vin uscat, fortificat, spumant. Și în secolul XV, a fost inventat un cub de distilare. Vinificatorii au descoperit că băutura familiară care a trecut prin ea primește nu numai o putere suplimentară, ci și un gust uimitor. Acest vin cu distilare dublă se numea țuică.

În general, aceasta nu este chiar o băutură, ci tehnologia pentru pregătirea ei. Cuvântul brandy provine de la expresia „vin ars”. În diferite țări, acest distilat a fost făcut puțin în felul său. Vom afla care este diferența dintre țuică. Cognac, Armagnac, metaxa greacă, grappa italiană, tequilla sau rom. Acestea sunt tot felul de țuică..

Fie ca a ajutat la trecerea peste incercarile vietii, fie ca a acompaniat momentele fericite, alcoolul a insotit dintotdeuna omul. Aproape fiecare civilizatie care a existat vreodata pe fata pamantului a descoperit reteta prepararii berii, fermentarii vinului sau a distilarii bauturilor spirtoase.

Afișez 1–9 din 24 de rezultate