Rata pe varza la cuptor

235,00lei

Categorie:
Distribuie produsul

Descriere

Demult cochetam cu ideea sa fac rata cu varza la cuptor dar din cauza comoditatii tot evitam sa ma bag intr-o reteta mai sofisticata si complexa. Totusi pofta fiind mare am gandit o varianta de-a mea, mai pentru lenesi, pornind de la ideea ca “rata trebuie sa fie pe varza!”. In primul rand cautati carnea de rata, la noi in familie este bataie intotdeauna pe pulpe daca avem o rata intreaga, acum prefer sa cumpar doar pulpe si toata lumea este impacata. Puteti combina varza murata cu proaspata sau faceti doar cu una din ele, depinde cat de acru va place. Mai departe am folosit doar condimente de baza(am avut o incercare sa folosesc si cimbru dar mi s-a parut ca acopera complet gustul carnii si altor ingrediente, deci puneti dupa gust) si am pus accent pe coptul in cuptor – 2 ore, nu doar sa se gateasca, dar si sa se coaca, sa aiba gustul ala deosebit si de “Oau!” Sa intelegeti ca farmecul si gustul deosebit nu sunt de la mirodenii, vin anume de la faptul ca varza s-a copt in zeama si grasimea de rata.

Si da, chiar asa a fost, rata pe varza a iesit perfecta, chiar extraordinara – varza se caleste si se coace in grasimea lasata de rata si se topeste in gura. Anume din aceasta cauza rata este ingredientul cheie aici, este mai grasa si se potriveste la fix

Informatii suplimentare

Greutate 3000 g