Sumac

3,50lei

Categorie:
Distribuie produsul

Descriere

Sumac este indigen in Iran si este cultivat in intreaga Mediterana, in special in Sicilia si Turcia. Sumac este foarte popular in Egipt, Orientul Mijlociu, Iran si Turcia. Are o aroma foarte slaba, cu un gust fructat si astringent. Acest condiment  nu iese in evidenta pe cont propriu, dar straluceste intr-adevar atunci cand este combinat cu alte condimente. Este aproape magic in modul in care scoate in evidenta aroma altor alimente si condimente. Sumac are, de asemenea, o culoare rosie aproape purpurie.

Unul dintre ingredientele principale de condimentele din Orientul Mijlociu este amestecul Za’atar si Dukkah. Sumac este popular in bucatariile din Orientul Mijlociu, unde este folosit pe salate, carne, tocana de peste si orez. Acesta este in mod obisnuit mancat ca un aperitiv cu ceapa taiata si un amestec de sumac si iaurt, fiind adesea servit cu kebab.

Sumac merge bine cu carnea de pui, peste, fasole de garbanzo, fructe de mare, miel, ceapa cruda, muguri de pin, nuci si iaurt. Sumac este un condiment, care functioneaza bine in combinatie cu leguminoase, ardei chili, praf de chili, cilantru, coriandru, chimen, usturoi, boia de ardei, patrunjel, susan si cimbru.

Informatii suplimentare

Greutate 100 g