Scortisoara rulouri

4,50lei

Categorie:
Distribuie produsul

Descriere

Scortisoara este folosita din cele mai vechi timpuri si dateaza de peste 4.000 de ani, de pe vremea Egiptului Antic. Scortisoara era considerata un condiment valoros si rar in acea perioada si era deseori vandut la preturi mari sau era daruit zeilor ca semn al recunostintei. Indienii considerau scortisoara un leac universal si un afrodisiac, dar si un energizant si fortifiant al sistemului circulator. In tratamentele traditionale Ayurvedice, din cultura veche indiana, scortisoara era deseori folosita pentru tratarea diabetului.

In Evul Mediu, scortisoara a fost introdusa de catre farmacisti in tratamentele impotriva racelilor si durerilor, dar si ca adjuvant pentru sanatatea inimii. Alte intrebuintari ale scortisoarei erau tratamentele impotriva varsaturilor, infectiilor, racelilor, spasmelor musculare, pentru lipsa poftei de mancare sau disfunctiile erectile.

Scortisoara este obtinuta din partea interioara a unor copaci vesnic verzi, din soiul Cinnamomum. Scoarta este razuita si apoi este pusa la soare sa se usuce, in timp ce se rasuceste si formeaza acele betisoare de scortisoara pe care le gasim in comert. De asemenea, scortisoara mai poate fi gasita si sub forma de pudra, obtinuta prin macinarea betisoarelor.

Informatii suplimentare

Greutate 100 g