Nucsoara

12,00lei

Categorie:
Distribuie produsul

Descriere

In Evul Mediu, europenii din rasarit au purtat propriile condimente de nucsoara macinata si nucsoare intregi la intalnirile de cina, ca semn de simbol al statutului. Arborele cu nucsoara atinge maturitatea completa dupa 20 de ani, dar nucile pot fi recoltate atunci cand copacii au varsta cuprinsa intre 7 si 9 ani. Indigena a Insulelor Banda din Indonezia, care, impreuna cu Insulele Maluku alcatuiesc Insulele de Spice, nucsoara este cultivata comercial in India, Indonezia, Malaezia, Grenada si Sri Lanka. Nucsoara noastra este cultivata in Indonezia.

Nucsoara macinata este un condiment cu o aroma de pin, camfor, cu gust picant, dulce si usor amar, cu note de cuisoare. Nucsoara si macul poseda calitati senzoriale strans legate, nucsoara fiind usor mai dulce, iar macul avand o aroma mai usoara si mai delicata.

Nucsoara este folosita rasa, zdrobita sau macinata. Ca si multe alte condimente cu continut mai mare de ulei, nucsoara macinata este mult mai aromatizanta decat nucsoara pre-macinata. In cantitati mici, aceasta se amesteca fara efort. Nucsoara trebuie adaugata spre sfarsitul procesului de gatire.  2 pana la 3 linguri de condiment macinat este egal cu un singur fruct intreg. Unele dintre retetele preferate cu nucsoara,  sunt Creole Bananas Foster Sundae, Pudding Jazzy Rice, fructe de mare si porumb Chowder, creveti Tapas Spaniol si  cartofi dulci .

Informatii suplimentare

Greutate 100 g