Garam masala

10,00lei

Categorie:
Distribuie produsul

Descriere

Sa vorbim putin despre acest condiment, garam masala, considerat de multi bucatari o arma secreta. Garam este un cuvant din limba indo-europeană vorbita de peste 41% din locuitorii Indiei; inseamna “iute/picant” iar masala, de provenienta la fel ca si garam, inseamna “condiment”. Asadar, garam masala este pentru noi romanii un condiment iute pe gustul iubitorilor de mancare indiana. Exista in lume sute de retete de garam masala iar noi, la OrientBazar o avem pe cea mai des folosita de bucatarii celebri ai bucatariei indiene.

Ingrediente: 1 baton de scortisoara, fenicul seminte, coriandru, o lingura de chimion(jeera), o lingura de pastai de cardamom, 3 cuisoare, o lingura de piper negru boabe, foi de dafin.

Principala caracteristica a condimentului garam masala este aceea ca toate ingredientele sunt prajite inainte de a fi zdrobite.

Cateva denumiri de retete in care se foloseste garam masala – aroma Indiei: porc cu garam masala, pui tandoori, ciuperci cu sos garam masala plus multe altele. Majoritatea retetelor din India au in compenenta lor si garam masala.

Informatii suplimentare

Greutate 100 g