Foi de dafin

3,00lei

Categorie:
Distribuie produsul

Descriere

Frunzele de dafin provin din copacul de dafin denumit stiintific Laurus nobilis, ce face parte din familia Lauraceae si este inrudit cu scortisoara si avocado. Tind sa fie foarte aromatice datorita uleiurilor esentiale continute de scoarta, frunze si lemn.

Este de origine din Asia si zona mediteraneana, iar frunzele de dafin sunt folosite foarte rar in stare cruda, fiind un condiment excelent in stare uscata, deoarece au un gust mai placut, mai dulce, iar savoarea devine mai intensa pe parcursul procesului de gatire.

Frunzele de dafin uscate au un continut mai mare in uleiuri esentiale, intre 6% si 10%. Arborele de dafin creste si produce in conditii climaterice foarte calde, in zone cu veri uscate si nu poate suporta temperaturi scazute pentru perioade lungi.

Frunzele de dafin reprezinta un condiment cheie in bucataria mediteraneana, si sunt folosite des si in preparate armeniene, grecesti, nord africane sau turcesti. In Europa sunt adaugate indeosebi la supe, fripturi, peste si carne marinata. Una sau doua frunze de dafin sunt, de obicei, suficiente pentru a aromatiza un preparat de sase portii.

Frunzele de dafin reprezinta un condiment potrivit pentru vita, pui, citrice, peste, miel, orez, rosii, fasole alba, supe sau fripturi. Se poate folosi in combinatie cu toate condimentele.

Informatii suplimentare

Greutate 100 g