Manufactura de brânză

“Când și cum a apărut Manufactura de brânză?”

Am început producția în mai 2016. Pornind de la considerentul că nu mai merită să producem doar lapte pentru procesare am căutat soluții. O cunoștință găsise o locație unde se predau cursuri pentru acest tip de brânză. Am participat de 3 ori, am exersat cu brânzeturi mai mici și am considerat că ni se potrivește conceptul. Nu a fost ușor începutul, am construit totul legat de producție de la zero. Am insistat să avem pivniță și atelier dedicat doar brânzei maturate. Am pus calitatea înainte de orice și, pe cât posibil, n-am făcut compromisuri.

*Cum se fabrică brânza maturată
Brânza maturată se păstrează 2 luni în pivnița noastră, care oferă condițiile optime de umiditate și temperatură, pentru ca procesul de maturare să se desfășoare cât mai benefic gustului și consistenței brânzei. Singurul conservant folosit in producție este apa sărata de Sovata, care constituie atât baia în care se introduce brânza, cât și apa cu care se îngrijește brânza în perioadaa maturării. Astfel, produsele noastre sunt lipsite de orice fel de adaosuri, chimicale, enzime sau E-uri.

*Feluri de brânză maturată
Oferim 7 variante de brânză maturată: brânza maturată îmbibată în vin roșu, brânza maturată cu piper verde, brânza maturată cu chilli și ciocolată. Sortimentele noi includ brânză neagră (cu cărbune vegetal), brânză maturată cu busuioc, brânză cu chimen și brânză cu leurdă.

Afișez toate cele 7 rezultate